MING-INSTRUMENT

101 BYGELGITARR

Bygelgitarren har fyra strängar och är stämd i öppet D-ackord. Genom att böja bygeln som sitter på instrumentets hals åt höger eller åt vänster så får du fram ackorden D, A och G.

Inbyggd mikrofon

  1795:-

.

E-ackordet får du fram med ett fingertryck. Gitarren kan användas av liten som stor.

 

102 MINI-BAS inkl. kabel.

En liten elektrisk bas, bara aningen större än en mandolin. Den har bara en enda sträng för att även små el svaga fingrar ska kunna spela utan att det blir för svårt. De olika banden har tydliga markeringar där tonernas namn och färger är tryckta. Detta är ett tufft och attraherande instrument.

 1970:-

Den låter lika bra som en vanlig bas. Du kopplar den till en förstärkare. Om spelaren inte har kraft nog att trycka på strängen så kan man vara en som spelar och en som trycker. Minibasen tillverkas av vacker solid lönn.

 

104 KLANGPLATTOR

103 KLANGPLATTA (finns i 14 olika toner) Tonomfång: Ett set är en utvidgad D-durskala med 14 toner, 1 1/2 oktav A 110Hz-d. Kompletterad med C och F. Varje platta, varje ton, är en enhet för sig. Detta ger lika fantastiska som enkla möjligheter att delta i s.k. löstonsspel. Klangplattan är en vidareutveckling av de tonboxar/klangstavar som funnits som pedagogiska instrument från mitten 60-talet. Klangplattan svarar dock bättre mot krav som ställs i musikterapi / aktivitet i förskolan, särskolan och skolan.

  VÄLJ TON 297:- st

 

 

Den är bredare än andra tonboxar för att underlätta träff för den funktionshindrade eller för barnen. Den har fötter av silicon för att stå kvar stabilt även på ett lutande underlag.

På ovansidan finns en tydlig fixeringspunkt för att underlätta öga-hand koordinationen. Den syns väl också för personer med synskador eller synnedsättningar. Varje platta är markerad i med bokstaven och färgen utefter färgsystemet. Man spelar med gummi-eller filtklubba. Klangplattan har blivit rosad av många yrkesmän! Bland dem Clive Robbins, legendarisk musikterapeut och Lee Kuijpers vid Den Golden Borg.

 

 

118 SPELKLUBBA FILT

Rekommenderas att använda till klangplattorna.

70:-

 

 

 

 

105 ENTONSFLÖJTER set med 18 stycken A-d

Tillfälligt slut

Tänk dig att du delar upp en blockflöjt så att varje ton blir en pipa för sig. Varje deltagare behöver bara hålla rätt på sin pipa med sin enda ton! Vi börjar med små melodi portioner. Vem har sagt att hela melodin alltid måste spelas? Nu när tonerna har blivit förvandlade till musikaliska bygg klossar får du som ledare fantastiskt många rolig akombinationsmöjligheter. Alla flöjter är färgkodade.

  

VÄLJ TON 176:-/STYCK

Entonsflöjter är mycket utvecklande för gehör, andning och tal och för den sociala gemenskapen.Munstyckena är löstagbara av plast, för att kunna diskas. Flöjterna är gjorda som fyrkantsrör av de båda träslagen gran (tre sidor) och ek (översida). Mycket tät och vacker ton. Linoljade. Tonomfång, 18 toner kromatiskt A-d2.

 

 

107 BASENTONSFLÖJTER

Tillfälligt slut

Baspiporna är långa, vackra och härligt kraftfulla. Som tagna ur en kyrkorgel från 1200-talet. Varje deltagare blåser lika enkelt som effektfullt sin ton som en botten till ett komp på bygelgitarr, vanlig gitarr, piano etc.

VÄLJ TON! 396:- st

 

 

Ett enkelt, vacker och billigt sätt att komma åt bastoner i pedagogik och terapi. Utförda i de båda träslagen gran och ek. Linoljade, färkodade. Finns i stamtonerna i en basoktav; D, E, F, G, A, B, C (D).

 

 

 

109 KOMPHÄFTE VUXENSÅNGER

Finns i 2 delar

"Sjung hellre än bra"

Detta sånghäfte är framtaget för ackords spel. Allt ifrån "Jag vill ha en egen måne" av Ted Gärdestad till "Get back" av The Beatles. Mycket bra att ha på personalfesten,föräldramötet eller för de äldre barnen 2:a klass och uppåt.

 156:-/del

 

110 KOMPHÄFTE BARNSÅNGER

Finns i 2 delar

"Kom och sjung med mig"

Metodiskt upplagt spelhäfte där man man går från 1ackords sånger upp till tre ackords sånger med våra vanligaste barnvisor.

  156:-/del

 

620 KABEL TILL MINIBAS, BYGELGITARR & ELGITARR

"Hotline" 3 eller 6 meter. Kabel till mini-bas, bygelgitarr. Fungerar naturligtvis också till "vanliga" gitarrer och bas! Kabeln har en rak och en vinklad kontakt.

Om du arbetar i en grupp där instrumentet behöver flyttas mycket är 6 meters kabeln att rekomendera.


  104:- 3 meter

  128:- 6 meter

 

 

618 STÄMAPPARAT

"Korg CA-20" Automatisk och kromatisk. LCD-visare. Med kromatisk menas att till skillnad från en vanlig gitarr stämapparat så indikerar denna även på halvtoner. Det använder du dig av på bygelgitarren. Med automatisk menas att apparaten "hör" vilken ton du spelar och visar det, du behöver inte ställa in för varje ton/sträng du skall stämma.

255:-

 

605 STÄMAPPARAT

"ARION HU-30" Automatisk och kromatisk. LCD-visare. Med kromatisk menas att till skillnad från en vanlig gitarr stämapparat så indikerar denna även på halvtoner. Det använder du dig av på bygelgitarren. Med automatisk menas att apparaten "hör" vilken ton du spelar och visar det, du behöver inte ställa in för varje ton/sträng du skall stämma.

255:-